Над 50 000 деца учат допълнително за преодоляване на образователните трудности. Уроците

...
Над 50 000 деца учат допълнително за преодоляване на образователните трудности. Уроците
Коментари Харесай

Вълчев: 50 000 деца ще учат допълнително през лятото

 Над 50 000 деца учат в допълнение за превъзмогване на образователните трудности. Уроците се организират на двора, като най-често те са по български език и математика. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Той изясни, че в група са към 10 деца, а образованието е с дълготрайност от 80 до 120 часа. По думите му по време на отдалеченото обучение само 1-2% от учениците не са работили въобще.

По отношение на въвеждането на нови интегрирани тестове за учениците след 7-ми клас, Вълчев съобщи, че днешните деца би трябвало да придобият микс от компетентности. Той разясни, че отново българският език и математиката ще бъдат съществени при тези проби, само че било важно да има въпроси и от естествените науки.

На въпрос дали децата ще би трябвало да вървят на спомагателни частни уроци и по другите предмети, включени в теста, просветителният министър разясни, че това не е наложително.

Частните уроци са потребни, с цел да може детето да учи в допълнение, отбеляза Вълчев. По думите му няма изпит, който да подсигурява сполучлива писта в живота.

Няма нищо трагично, в случай че едно дете не отиде в набеденото за най-хубаво учебно заведение, акцентира просветителният министър. Децата би трябвало да се научат да бъдат, а не да имат оценки, счита министър Вълчев.

Във връзка със започването на новата образователна година и по какъв начин ще се случи това, Вълчев съобщи, че се надява от 15 септември годината да стартира присъствено. Той за следващ път акцентира, че присъственото образование е най-хубавото и то оказва помощ за социализация и интеграция.

Ще създадем всичко допустимо да се стартира присъствено, като ще имаме подготвеност и за превключване към отдалечено, разясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР